Żywność

Menu podróżnika

Menu podróżnika
Informacja prasowa 27 kwietnia 2015 r. Menu podróżnika Coraz cieplejsze dni i słoneczna pogoda zachęcają wszystkich do większej aktywności na świeżym powietrzu. Rodzinne wycieczki za

Informacja prasowa

27 kwietnia 2015 r.

Menu podróżnika

Coraz cieplejsze dni i słoneczna pogoda zachęcają wszystkich do większej aktywności na świeżym powietrzu. Rodzinne wycieczki za miasto, biwaki z przyjaciółmi czy rajdy rowerowe to doskonała okazja do zdrowego wypoczynku. Jak zatem zorganizować taki wyjazd, aby w pełni wykorzystać wolny czas i nie martwić się czasochłonnym przygotowywaniem posiłków? Jest na to rozwiązanie.

Rowerowym szlakiem

Pierwsze wiosenne promienie słońca skutecznie zachęcają do rozmyślań o podróżach. Jak pokazuje praktyka ? coraz więcej osób zamiast statycznego relaksu wybiera aktywne formy rekreacji, a zwłaszcza powszechnie cenione wycieczki rowerowe. To idealna okazja do sprawdzenia własnych możliwości oraz poznania okolicy i dalszych zakątków. I choć kondycja na starcie zapewne nie pozwoli na dłuższe wyprawy, z każdym przejechanym kilometrem, nadrobimy treningu i ochoty do jeszcze dalszych ekspedycji.

ABC każdego podróżnika

Wyprawy jednośladem wymagają odpowiedniego wcześniejszego zaplanowania. Sprawdzenie sprzętu, dedykowanej odzieży, oraz przygotowanie prowiantu to podstawa udanej wycieczki. Wielkość ekwipunku zależy przede wszystkim od długości wypadu oraz planowanych noclegów. Namiot, śpiwór, dodatkowy koc i poduszka oraz apteczka to niezbędne rowerowe wyposażenie. W bagażu, oprócz standardowych ubrań nie może zabraknąć nieprzemakalnych kurtek, okularów przeciwsłonecznych oraz koniecznie ? czapek lub bandamek chroniących głowę. Do przygotowania posiłków w podróży przyda się kuchenka turystyczna z zapasowymi wkładami lub mały grill, plastikowe sztućce i talerze, deska do krojenia, otwieracz do puszek oraz plastikowe woreczki bądź pojemniki do przechowywania pożywienia. By umilić czas, warto zabrać ze sobą akcesoria do zabawy ? dmuchaną piłkę, karty lub frisbee. Dużą ilość sprzętu pomieszczą pojemne sakwy, przyczepiane po bokach rowerów. Również wyprawa z małym dzieckiem nie stanowi już problemu. Specjalnie dla nich przygotowano przyczepy, specjalne krzesełka rowerowe, które pozwolą na bezpieczną i wygodną podróż.

A to już wiesz?  Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej

Energetyczna wyprawa

Mając do przejechania wiele kilometrów, nasz organizm będzie potrzebował dodatkowego źródła energii. Będąc w trasie nie zawsze istnieje możliwość zjedzenia pełnowartościowego, ale i lekkiego posiłku, który uzupełniałby kaloryczne straty, jednocześnie nie obciążając nazbyt organizmu, przed kolejnym etapem wyprawy. Doskonałym rozwiązaniem jest chociażby ryż, dostarczający solidnej porcji węglowodanów, tak potrzebnych podczas intensywnego wysiłku oraz późniejszej regeneracji mięśni. Tu sprawdzi się ten z serii łatwych do przygotowania Dań Babci Zosi, z dodatkiem np. pysznych pomidorów i papryki. Można przygotować go na turystycznej kuchence, w zaledwie 20 minut. Co istotne dla każdego podróżnika – opakowanie jest nieduże, a zarazem bardzo lekkie, więc bez problemu zmieści się do rowerowych sakw i nie obciąży bagażu.

Wieczorne biwaki, nocleg pod namiotem czy na żaglówce mogą być chłodne. Warto wtedy posilić się czymś, co skutecznie rozgrzeje nasz organizm od środka. Tradycyjne zupy to szybka, a zarazem lubiana przez wszystkich propozycja. Klasyczna pomidorowa z ryżem, z serii Babci Zosii postawi na nogi nawet najbardziej zmarzniętego podróżnika. Zupa jest niezwykle delikatna a jednocześnie sycąca ze względu na zawartość ryżu. Jest gotowa w zaledwie 15 minut i idealnie sprawdzi się również dla osób na diecie bezglutenowej.

Informacje o produkcie:

Pomidorowa z ryżem

Skład: ryż biały (min. 40%), pomidor suszony (min. 25%), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia ziemniaczana, natka pietruszki suszona, lubczyk suszony.
Masa: 95g
Cena: 4,99 zł

Ryż z pomidorami i papryką

Skład: ryż (min. 70%), soczewica czerwona, pomidor suszony (min. 4%), papryka suszona (min. 2%), cebula prażona (cebula, olej roślinny)
Masa: 250g
Cena: 5,69 zł

Firma SyS powstała w 1990 roku. Firma specjalizuje się w uprawie i suszeniu warzyw na zielonym Podkarpaciu. Naturalny proces suszenia stosowany przez firmę, pozwala zachować świeżość produktów bez konieczności dodawania jakichkolwiek substancji chemicznych. W ofercie znajdują się: susze warzywne, a pod marką Dania Babci Zosi smaczne, pożywne i łatwe w przygotowaniu zupy, drugie dania na bazie ryżu i kaszy, a także nowość ? placki ziemniaczane. Produkty, za swój naturalny skład i tradycyjny smak, otrzymały wiele certyfikatów i wyróżnień m. in. Dobry Produkt ? Wybór Ekspertów, Polska Jakość 2012 i złoty medal My Eco Life.

A to już wiesz?  Paella z owocami morza - Zapamiętaj smaki wakacji z Appetitą

http://www.firma-sys.pl/
https://www.facebook.com/firmasys

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy